Kuşbaşılı Sebze Kebabı




 MERHABA ARKADAŞLAR;


Çok kolay ve pratik tariften bahsedeceğim size. Evde yemek yok ne yapsam diye düşünüyorsunuz. Onu düşünürken hım diyeceksiniz. Ayşe’nin akşam yemeği için verdiği hızlı ve pratik Kuşbaşılı Sebze Kebabı vardı. Profiline girip bakayım da akşam onu yapayım diyeceğiniz bir tarifle geldim size. Eveeet gelelim lezzetli ve pratik tarifimize. 

  

KUŞBAŞILI SEBZE KEBABI


MALZEMELER


Yarım kg Kuşbaşı Et

3 Adet Patates 

3 Adet Kuru Soğan

3 adet Kapya Biber

3 Adet Yeşil Biber

3 Adet Havuç

3 Diş Sarmısak  

Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

Karabiber 

Kimyon

Kırmızı biber 

Kekik 

Tuz

Yağlı kağıt

Alüminyum folyo kağıt


Kalabalık durumunuza göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz. 

 

YAPILIŞI 


İlk önce kuşbaşı etini düdüklü tencerede 25 dk haşlıyoruz. Daha sonra sırayla bütün malzemeleri doğruyoruz. Malzemeleri tepsiye alıyoruz. Haşladığımız kuşbaşı etinide içine koyuyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı Sıvıyağ, tuz ve baharatları ekle. Hepsini karıştır. En son üstüne ıslattığım yağlı kağıdı koyuyorum. Onun üstüne alüminyum folyo kağıdını kapatalım. 

Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 60 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.☺️

Sürçi lisan ettiysem affola...



Yorumlar