PİŞİ TARİFİ

 MERHABA ARKADAŞLAR;


Size çocukluğumdan beri çok sevdiğim pişiden bahsedeceğim. Annemler, babaannemler biz çocukken büyük tencerelerde akrabalarla birleşir, elleriyle açarlardı. Büyük derin kaplara bol yağ koyup, bahçeye ateş yakarlardı. Orada pişirirlerdi. Sıcak sıcak yerdik. O günlerden kalma benim burnuma kokusu geldimi, evde ocakta yaparım. Eveeet gelelim lezzetli tarifimize. . .


PİŞİ TARİFİ 


1 su bardağı ılık süt 

1,5 su bardağı ılık su 

1 paket instant maya

2 silme tatlı kaşığı tuz

4,5 su bardağı un

1 kase sıvıyağ 


KIZARTMAK İÇİN


2,5 su bardağı sıvıyağ 


YAPILIŞI 


Unumuzun ortasını havuz şeklinde açalım ve instant mayayı, ılık sütü ve suyu ekleyerek orta kısımdan yoğurmaya başlayalım. Hamuru toparlarken ellerinizi ıslatarak toparlayabilirsiniz. Hamur çok katı olmayacak. Hamurun ağzını kapatıp üzerine bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakalım. 

Mayası gelen hamurumuzu tezgaha yada bir kesme tahtasına yağ sürelim. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak, yağlanmış tezgaha elimizi yağa batırıp açalım. 

Geniş bir tavaya 2,5 su bardağı sıvığay döküp yağın kızgın olmasını bekleyelim. Elimizle açtığımız pişileri içine atalım. Kızaran tarafını çevirip, diğer tarafını kızartalım. 

Havlu kağıt serili bir tepsiye koyalım. 

Afiyet olsun ☺️

Sürçi lisan ettiysem affola. 










Yorumlar