MERHABA ARKADAŞLAR;
Yaşadığımız bugünlerde artık dışardan birşey alıp yemeğe çekiniyoruz.
İnsan tedirgin oluyor. Bazen özlediği şeyler oluyor.
Benimde en çok sevdiğim ve yemekten zevk aldığım çıtır simit. Çok severim yemesini. Birde yanında peynir,çay ooo muhteşem.
Dışardan alamadığım için kendim yapmaya karar verdim.
Şimdi o lezzetli mi lezzetli çıtır simidin tarifini sizlerle resimli olarak paylaşacağım.
Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
2 paket susam ( Kavrulmamış susam varsa onu da kavurabilirsiniz.)
Hazırlanışı
Ilık su,maya,ve şekeri karıştır. Yoğurma kabına süt, yağ, tuz,unun yarısını ekleriz ve suyla karıştırdığımız mayayı unun üzerine dökeriz. Yavaş yavaş yoğuruyoruz. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Hamuru 40 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz.
Yaptığımız bezeleri uzun şeritler haline getiriyoruz. Her iki şeriti birbirine doluyoruz. Uçlarını birleştiriyoruz. Tüm bezeler bitesiye kadar aynı işlemi yapıyoruz. Daha sonra suyla karıştırdığımız pekmezli suya batırıp, susama buluyoruz. Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Tadı gerçekten çok güzel. Pastanedeki simitleri aratmıyor inanın. Hem katkı maddesi yok.
Şimdiden afiyet olsun herkese 😋😋😋
Yorumlar
Yorum Gönder