GÜVEÇ TARİFİ





           MERHABA ARKADAŞLAR, 


Hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum herkese. Biz toplum olarak fırın yemeklerini çok severiz. Özellikle güveç benim vazgeçilmezim. İçimden geçen sevdiğim sebzeleri koyuyorum içine. Çok güzel renk cümbüşü oluyor. Ruhumu yansıtıyor. 
Eveett gelelim lezzetli güveç tarifimize. 


Güveç Tarifi Malzemeleri

Yarım kilo kuşbaşı et. 
3 Adet patates
3 Adet kapya biber
3 Adet yeşil biber 
3 Adet havuç 
6 diş sarmısak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı 


Sosu İçin 

1 Yemek kaşığı biber salçası 
2 Yemek kaşığı domates salçası 
Tuz
Karabiber 
Nane
Sumak
Pulbiber
1 bardak su


Yapılışı 

Öncelikle bütün malzemeleri güzelce yıkayıp  doğrayalım. Ben dana  kuşbaşı kullandığım icin, kuşbaşını haşladım. 
Burada önemli bir dipnot paylaşmak istiyorum. Eğer kalabalık misafire yapacaksanız malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Bu 4 kişilik menü. 
Sos malzemelerinin hepsini derin bir kapta karıştırıp suyu içine dökün. Daha sonra güvecinizi  güzelce silin. Güvecin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. 
Ben az az bütün kata döktüm malzemeden. Biraz kuşbaşı dök. Onun üstüne biraz havuç, üstüne patates,  kapya biber, onun üstüne yeşil biber,sarmısak böyle kat kat malzeme bitesiye dökelim. En son üstüne hazırladığımız sosu dökelim. Güvecin üstünü yağlı kağıt ile kapatalım. Onun üstüne alimünyum folyo sarıp 200 derece fırında 40 dakika pişirelim. Şimdiden afiyet olsun herkese 😘😘😘  
 


Yorumlar