ŞEKERPARE




              MERHABA ARKADAŞLAR; 



Hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum herkese. Şerbetli tatlılar benim vazgeçilmezim. Şekerpare ise hem çok ağır değil hem de çok lezzetli. Üzerine ise ceviz,badem,fındık hepsi ayrı bir lezzet katıyor. Ben hiçbirinden vazgeçemediğim için üzerine hepsinden koydum. Siz isterseniz tek ceviz ya da fındık hangisini istiyorsanız ondan koyabilirsiniz. Evett gelelim lezzetli tarifimize. Şimdiden yapalım iftara hazır olsun. Yapmak isteyene şimdiden afiyet olsun

Şekerpare Tarifi Malzemeleri

125 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı irmik
2 tane yumurta bir tanesinin sarısı üstüne
2 su bardağı un

Şerbeti İçin

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3 damla limon

Yapılışı

Önce şerbeti yapalım. Şekeri, suyu tencereye koyup kaynatalım. Kaynayınca limonu sıkıp 1.2 dakika daha kaynatıp kapatalım. Soğusun şerbet.
Hamurumuzu hazırlayalım. Un hariç bütün hamur malzemelerini karıştıralım. Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şeklini verip, tepsiye dizelim. Üstüne yumurta sarısı sürelim çatalla çizelim. İstediğimiz malzemeyi ceviz,fındık, badem üzerine koyalım. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Fırından çıkınca soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun 😘😘😘

 




Yorumlar