MİLFÖYLÜ PATLICAN BÖREĞİ






                                 MERHABA ARKADAŞLAR;



Size bugün herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tariften bahsedeceğim. Acil misafiriniz mi gelecek. Hemen çok basit yapabilirsiniz. Hemde çok lezzetli.Bir öğrenci arkadaş istedi pratik börek tarifi yaparmısın diye. Aklıma milföylü patlıcan böreği geldi.Yoğun çalışan vakit bulamayan arkadaşlara. Özellikle kolay tarif isteyen tüm öğrenci arkadaşlara geliyor tarifim. Biraz daha detaylı yazacağım o yüzden.
Eveeettt gelelim hem lezzetli hem de pratik tarifimize.


Milföylü Patlıcan Böreği

1 Adet büyük kuru soğan
3 Adet köy biberi
3 Adet Domates
Kaşar Peyniri
Çörekotu
Çiğ susam

2 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sıvıyağ
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Kimyon
4-5 Adet közlenmiş patlıcan
1 Paket milföy hamuru paketi




Öncelikle  geniş bir tavaya  sıvıyağı koyuyoruz. Bir adet kuru soğanı doğruyoruz. Köy biberini doğrayıp katıyoruz. Salçayı ekliyoruz. Domatesi ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. En son közlenmiş patlıcanları koyup bir taşım kaynatıp altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra milföyleri açıp, biraz yumuşatıyoruz.
Soğuyan malzemeyi milföyün içine koyuyoruz.Kaşarı ekleyip milföyü kapatıyoruz.Üstüne yumurta sarısı, çörekotu, susam döküyoruz. 200 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun herkese.









Yorumlar