MERHABA ARKADAŞLAR;
Size enfes bir yemek yapacağım. Ben bu yemeği Kilis’te yedim. Resmen bir yemek değil şahaser. Tadına bayıldım resmen. Virüsten dolayı her yer kapalı disarda yemek yenmiyor. Tadına doyamadığım için kendim evde yapmak istedim.
Denedim ve gerçekten harika oldu. Sizinle de paylaşmak istedim. Başlayalım o enfes yemeğin tarifine.
Kilis Tava Malzemeleri
KÖFTENİN HARCI
3 adet sivri biber
2 adet soğan
3 diş sarmısak
2 adet orta boy domates
2 adet kapya kırmızı biber
500 gr orta yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kimyon
Tuz
Karabiber
PATLICAN MALZEMESİ
4 adet patlıcan
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
ÜSTÜ İÇİN
3 adet sivribiber
2 adet domates
YAPILIŞI
İlk önce patlıcanları közleyelim. Kabuklarını soyalım. Bir kaba koyalım. İçine Tuz,Karabiber ve zeytinyağı ekleyip karıştıralım.
Köfteyi hazırlarken biberleri, soğanı ve sarımsağı zırhlı olacak şekilde ince ince doğrayalım. Arkadaşlar bütün Malzemeleri robottada çekebilirsiniz.
Domates, biber ve soğanla birleştirerek iyice zırhlayın. Ya da bıçakla ince ince doğrayın.
Ardından karıştırma kabına alıp kıymayı, salçaları, kimyon, Tuz, Karabiberi ekle. Yoğur.
Hazırladığımız köz patlıcanı yuvarlak fırın tepsinizin tabanına yayın.
Uzerine hazırladığımız köfte harcını hafif bastırarak yayalım.
Köftelerimizin üzerine biberleri ve domatesi koyun. Ben bu yaptığıma domates koymadım. Kalmadı çünkü evde.
200 derece önceden ısıttığımız fırında 35 dakika pişirelim. Mutlaka deneyin. Harika bir tadı var.
Afiyet olsun.
Sürçi lisan ettiysem affola.
Yorumlar
Yorum Gönder