MERHABA ARKADAŞLAR
Size bana çocukluğumu hatırlatan, anneannem, babaannem, annem bütün akrabalar toplanıp yaptıkları en önemli böreğimiz pişiden bahsedeceğim. Biz ailecek pişiyi çok severiz. Özellikle vefat eden akrabalarımızın 7si falan olur. O zaman kocaman tencerede bol yağda kızartırlar. Koca hamur leğeninden hamur koparıp, hamuru o tombik elleriyle bastırıp açarlardı. Hemen pişmesini beklerdik. Pişeni alıp bir kenarda yerdik. Ne güzeldi o günler. İşte bende tam o pişiden yapıcam. Bir ısırım aldıkça beni çocukluğuma götürecek. Gelelim tarifimize.
PİŞİ TARİFİ
Malzemeler:
🫓 1 bardak ılık su
🫓 1 tatlı kaşığı tuz
🫓 1 tatlı kaşığı kuru maya
🫓 1 tatlı kaşığı şeker
🫓 3 su bardağı un ( Hamur yumuşak ama ele yapışmayacak)
Kızartmak İçin:
3 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle bir kase içine maya ve şekeri koyup üzerine ılık suyu dökelim.
Üzerini kapatıp 5. Dk bekleyelim.
3 su bardağı unu ve tuzu koyup yoğuralım.
Elinize yapışıyorsa toplanması için az daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığımız hamurun üzerini kapatıp 1 saat bekletelim.
Bu ölçüden 12 adet çıkıyor. 1 tencereye kızartmak için ayırdığımız yağı ekleyin. Yağ iyice ısınsın.
Mayalanan hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle bastırarak tezgahta yağla açın. Isınan yağın içine atın. Arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ☺️
Sürçi lisan ettiysem
Yorumlar
Yorum Gönder