SİMİT AÇMA TARİFİ



 MERHABA ARKADAŞLAR;


Size  en sevdiğim yumuşacık Simit açmadan bahsedeceğim. Tadı bir Harika. Yumuşacık. Geçelim tarifimize. 


SİMİT AÇMA TARİFİ


MALZEMELER 


1 yemek kaşığı kuru maya

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı süt (hamuru yumuşak yapar)

1su bardağı sıvıyağ

1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı şeker. 

Ben un ölçüsünü yuvarlak çorba kasesiyle 2 kase kattım. 


YAPILIŞI


2 su bardağı sütü ılık olacak şekilde kaba alalım. İçine şekeri ve mayayı ekleyip karıştıralım. Mayanın aktif olması için ağzını kapatıp 5 dakika bekleyelim. Açalım mayayı. İçine sıvıyağ, tuz, yoğurt, yumurta akı ve unu kontrollü ekleyerek yoğuralım. Cıvıksa eğer ekleyin. Ele yapışmayan hamur olacak.

1 saat dinlendirin hamuru. 

Mayalanan hamurdan elimize sıvıyağ sürüp cevizden biraz büyük bezeler yapalım. Yaptığımız bezelerin üstüne tereyağ parçaları koyup açalım. Sonra rulo yapıp simit şekli verelim. Tepsiye dizelim. 10 dakikada tepside bekletelim. Yumurta sarısını sürüp, 200 derece önceden ısıttığımız fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. 

Afiyet olsun☺️

Sürçi lisan ettiysem affola.


















Yorumlar