MERHABA ARKADAŞLAR
Size çok lezzetli, tadı harika bir lezzetten bahsedeceğim. Annem bize çok yapardı çocukken. Hala gittiğimizde yapar. Bu lezzetin adına biz TAPTUMA diyoruz. Marula sarıp üstüne limon sıkıp yiyoruz. Bizim memlekette herkes bilir bunu. Eline bir parça alıp elinin içinde tap tap diye açıldığı için adına taptuma denmiş. Eveeet gelelim lezzetli tarifimize.
TAPTUMA TARİFİ
MALZEMELER
1 adet soğan rendesi
350 gr kıyma
1 yumurta
Karabiber
Nane
Pulbiber
Tuz
Islatmak İçin
2, 5 su bardağı ince bulgur biz gırcı diyoruz
Kızartmak İçin 2 su bardağı yağ
YAPILIŞI
İlk önce 2,5 su bardağı ince bulguru derin bir kaba koyalım. Üstünü geçecek kadar sıcak su dökelim ve ağzını kapatıp beklemeye alalım.
Ayrı bir kapta soğanı, kıymayı, yumurtayı ve baharatları iyice karıştıralım.
Sonra kabaran ince bulguru da ekleyip iyice yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucumuza tap tap diye ses gelir. Bu ses geldiği için adına taptuma deniyor. İyice açalım. Bitesiye kadar böyle elimizle açalım.
Daha sonra tavaya ayırdığımız 2 su bardağı sıvıyağından 3 kaşık dökelim. Taptumaları tavaya alalım. Arkalı önlü azaldıkça yağ ekleyerek pişirelim.
Afiyet olsun. ☺️
Sürçi lisan ettiysem affola.
Yorumlar
Yorum Gönder