Haşhaşlı Katmer Tarifi



 MERHABA ARKADAŞLAR;


Size çok ama çok lezzetli ağızda tel tel dağılan insanın yedikçe yiyesi gelen, çok güzel KATMER yaptım. Aslında bu katmeri biz elektrikli ya da tüplü saçta yaparız be boyutu biraz daha büyük açarız. Ama bu malzemeleri olmayanlar benim gibi tavada da yapabilir. Boyutunu tavanızın büyüklüğüne göre açabilirsiniz. Müthiş tadı var. 

Veee gelelim lezzetli tarife. 



Haşhaşlı Katmer Tarifi


MALZEMELER


Hamuru İçin 

4 su bardağı un ( 1 su bardağı açmak için kullanılacak )

Ilık su

1 su bardağı süt

Tuz

 

İç harcı İçin 


Yarım kg çekilmiş haşhaş

Yarım su bardağı tahin

Yarım su bardağı sıvıyağ


Üzeri İçin

Çorba kasesi sıvıyağ


YAPILIŞI


Derin bir kaba un koyulup tuz ve süt ekleyelim. Yavaş yavaş ılık su eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bir beze açılıp içine haşhaşlı karışım sürülür. Sonra rulo haline getirilir. Ruloyu Gül Böreği gibi saralım. Sonra tekrar açalım. Biraz büyüsün beze. Açtığımız katmeri tavaya koyalım. Önce üstünü yağlayıp çevirelim. Biraz pişince çevirmeden yağlayalım. Katmerimiz hazır. 

Afiyet olsun ☺️

Sürçi lisan ettiysem affola. 





Yorumlar