MERHABA ARKADAŞLAR;
Ramazanı da bitirdik çok şükür. Zor toparlandık tekrar yeme içmeye. Size bugün tadı enfes bir tarifle geleceğim. Eveeet gelelim lezzetli tarifimize.
AĞLAYAN PASTA TARİFİ
MALZEMELER
3 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ayrı üzerine
2 paket krem şanti,
KEKİ ISLATMAK İÇİN
Bir su bardağı süt
Üzeri için kendiniz sos yapmak istemezseniz.
1 bardak süt, 1 paket hazır çikolata sosu.
Hepsini tencerede hazırla üzerine dök.
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırp.
Süt, kakao,un, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim. Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama koyalım.
200 derecede 35 dakika kontrollü pişirelim.
Krem şanyiti hazırlayalım. Fırından çıkıp ılıyan kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü kaşıkla her yerine dökelim. Üzerine krem şantiyi ve hazırladığımız çikolata sosumuzu dökelim. Dolapta 4 saat dinlendirilelim.
Üzeri için ben sosu kendim yapıyorum.
Çikolata Sos Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
60gr bitter çikolata
25 gr tereyağ
Orta boy bir tencereye süt,su,un, kakao ve toz şeker alınır. İyice çırpılarak kaynayana kadar sürekli karıştır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp bitter çikolata ve tereyağına ilave edin. Eriyinceye kadar iyice karıştırıp ocaktan alın. Çikolata sosumuz soğuyana kadar, üzeri kabuk tutmasın diye sürekli olarak arada karıştıralım. Soğuyan çikolata sosu servise hazır. Bütün tatlı ve pastalarda kullanabilirsiniz .
Afiyet olsun ☺️
Sürçi lisan ettiysem affola
Ellerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSil