AĞLAYAN PASTA TARİFİ

 MERHABA ARKADAŞLAR; 


Ramazanı da bitirdik çok şükür. Zor toparlandık tekrar yeme içmeye. Size bugün tadı enfes bir tarifle geleceğim. Eveeet gelelim lezzetli tarifimize. 

 

AĞLAYAN PASTA TARİFİ 


MALZEMELER 


3 yumurta 

Yarım çay bardağı süt 

1 su bardağı toz şeker 

2 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı un 

1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilya 


Ayrı üzerine 

2 paket krem şanti,



KEKİ ISLATMAK İÇİN 

Bir su bardağı süt 


Üzeri için kendiniz sos yapmak istemezseniz.

 1 bardak süt, 1 paket hazır çikolata sosu.  

Hepsini tencerede hazırla üzerine dök. 


HAZIRLANIŞI 


Yumurta ve şekeri iyice çırp. 

Süt, kakao,un, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim. Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama koyalım.

200 derecede 35 dakika kontrollü pişirelim. 

Krem şanyiti hazırlayalım. Fırından çıkıp ılıyan kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü kaşıkla her yerine dökelim. Üzerine krem şantiyi ve hazırladığımız çikolata sosumuzu dökelim. Dolapta 4 saat dinlendirilelim. 


Üzeri için ben sosu kendim yapıyorum. 

Çikolata Sos Malzemeler: 

1,5 su bardağı süt 

1,5 su bardağı su

1,5 çay bardağı toz şeker 

1,5 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı kakao 

60gr bitter çikolata 

25 gr tereyağ 

Orta boy bir tencereye süt,su,un, kakao ve toz şeker alınır. İyice çırpılarak kaynayana kadar sürekli karıştır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp bitter çikolata ve tereyağına ilave edin. Eriyinceye kadar iyice karıştırıp ocaktan alın. Çikolata sosumuz soğuyana kadar, üzeri kabuk tutmasın diye sürekli olarak arada karıştıralım. Soğuyan çikolata sosu servise hazır. Bütün tatlı ve pastalarda kullanabilirsiniz . 

Afiyet olsun ☺️

Sürçi lisan ettiysem affola 







Yorumlar

Yorum Gönder