KAĞIT KEBABI





 MERHABA ARKADAŞLAR;


Hayırlı ramazanlar, hayırlı günler. Ramazan’da iftar yemeklerimiz devam ediyor. Bugün sizlere benim çok sevdiğim,eti yumuşacık olan kağıt kebabı yaptım. Normalde bezelyeli falan yapılır. Bu benim kendi tarifim. Biz 

böyle yemeyi seviyoruz. Ağızda lokum gibi dağılıyor. Sebzelerle karışınca ayrı bir aroma tadı oluyor. Eveeet gelelim lezzetli tarifimize. Videolu tarifime @aysegokhan03 İnstagram tarifimden bakabilirsiniz 



KAĞIT KEBABI


MALZEMELER 


Yarım kg kuşbaşı et 

3 Adet patates 

6 Adet küçük soğan veya 3 büyük soğan

3 Adet kapya biber 

3 Adet yeşil biber

3 Adet patlıcan 

Sarımsak 

Tereyağ 

Tuz

Karabiber 

Pulbiber


YAPILIŞI


İlk önce kuşbaşı dana eti ise düdüklüde haşlıyoruz. Benim dana eti idi. Haşladım. Eğer kuzu eti ise haşlamanıza gerek yok. 

Sonra tek tek bütün sebzeleri sırasıyla önce patates, soğan, sarımsak, patlıcan, kapya biber, yeşil biber bunları tavada hafif kızartıyoruz. Kuşbaşı eti ile buluşturuyoruz. 

Bir yağlı kağıdı açıp orta kısmına harcı koyalım. Tavada tereyağını eritip, her harcın üstüne az az dökelim. Bir kenardan harcı kağıdın üzerine kapatalım. Uç kısımlarınıda katlayıp, paket haline getirelim. Kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirelim. Hepsini aynı şekilde yapalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. 

Afiyet olsun ☺️

Sürçi lisan ettiysem affola. 







Yorumlar

Yorum Gönder