EV ERİŞTESİ TARİFİ

 MERHABA ARKADAŞLAR; 


İzinde olduğum bu dönemde annemle evde kışlık hazırlığı yapıyoruz. Erişte yapıyoruz. Emektar ellerin değdiği anneannemin kınalı, nasırlı elleri, annemin elleri, kardeşimin ellerinden memleket kokusuzunda eklendiği güzel bir erişte tarifi vereceğim sizlere. Eveeet gelelim lezzetli tarifimize. 


EV ERİŞTESİ TARİFİ 

 

MALZEMELER 


5 kg un

30 tane yumurta 

2, 5 kg su (bazı unlar çok su çeker. Su ekleyebilirsiniz)

Tuz  


YAPILIŞI


İlk önce unu büyükçe bir yoğurma kabına alalım. Tuzu ekleyelim. Yumurtaları tek tek bir kaba kıralım. Sonra üzerine suyu ekleyelim. Karıştıralım. 

Bu karışımı unun üzerine katalım. Yoğurmaya başlayalım. 20 dakika dinlendirelim. Tam olarak bu ölçülere göre 26 beze çıkıyor . Büyükçe yuvarlayalım. 15 dakika üzerine bez örtüp dinlendirelim. 

Daha sonra bezeleri tek tek büyük olarak açalım. Evde temiz bir yere temiz bir bez serelim. Açtığımız büyük yufkaları serelim. Biraz kuruyunca arkasını çevirelim. Orasıda kurusun. 

Aman dikkat çok kuru olmayacak. Hafif kesilecek kadar yumuşak olacak. Sonra yufkayı 2 ye katlayalım. Şerit şeklinde keselim. Üst üste koyalım. 

Kibrit çöpü şeklinde keselim. Hepsini kestikten sonra tekrar temiz beze kestiklerimizi serelim. 3 - 4 günde iyice kuruyacak. Sonra istediğin kaba koy kaldır. Bir kış bozulmadan yenir.  Makarna şeklinde pişir. İstediğin sosu dök. 

Afiyet olsun ☺️

Sürçi lisan ettiysem affola. 









Yorumlar