RAMAZAN PİDESİ VE SUSAMLI EKMEK



                           MERHABA ARKADAŞLAR 


O kadar çok istek vardı ki, yapmamı istediğiniz. İnanın koşturmacada yetiştiğini yapıyorum. Yapınca rahatlıyorum. Benim içinde terapi bu.
Güzel ramazanımızın vazgeçilmezi Ramazan Pidemiz. Hepimiz çok severiz.
Gelelim tarifimize.Haydi bir an önce başlayalım tarifimize. Ben kalan hamurla susamlı ekmek yaptım. Malzemeler aynı arkadaşlar. 


Ramazan Pidesi ve Susamlı Ekmek Tarifi

1,5 su bardağı Ilık süt 
1,5su bardağı su 
1tatlı kaşığı tuz 
1yemek kaşığı kuru maya
5,5su bardağı un


Üzeri İçin 

1yemek kaşığı süt 
1yemek kaşığı sıvı yağ 
Çörek otu ve susam 

Yapılışı 

Un hariç bütün hamur malzemelerini karıştıralım. Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyelim. Pürüzsüz  bir hamur yoğuralım. Kapatalım 1 saat mayalansın. 
Mayalanmış hamuru 2 bezeye bölelim. Merdane ile açalım bir tanesini.Digerine elimizle şekil verip yuvarlayayım. Tepsiye dizelim. Üstlerini bir bezle kapatıp 1 saat tepside mayalansınlar.
Kabaran pide ve ekmeği açalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Pideye parmak uçlarımızla pide şekli verelim. Diğerini yuvarlak yaptım zaten.
Çörek otu ve susam atalım. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Fırından çıkınca üzerine bez örtelim yumuşasın. 
Afiyet olsun arkadaşlar 😘😘😘








Yorumlar

  1. Tarifleriniz birebir ölçülü muazzam görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Efsane görünüyor tadida illaki görüntüsünden daha güzeldir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder